Продукти за защита на слуха от 3M

Продуктов каталог

Earplug

Полиуретанови вътрешни антифони с формоване
Вътрешните антифони с формоване са изработени от разширяващ се полиуретанов (PU) пеноматериал, който осигурява комфорт и добра защита. Единствения размер е подходящ за повечето ушни канали. След като се постави в ухото, антифонът започва да се разширява и заема формата на ушния канал, като осигурява чувство на плътно и сигурно прилепване. 3M™ предлага широка гама вътрешни антифони според Вашите индивидуални нужди.

Classic

Вътрешни антифони E-A-R™ Classic™
Класическите вътрешни антифони са изработени от мек, енергопоглъщащ полимер, който осигурява отлична защита за слуха и целодневен комфорт. Антифоните E-A-R™ Classic™с формоване се предлагат в няколко варианта според различните нужди на потребителя.

Вътрешни антифони
Този вид вътрешни антифони са лесни за поставяне, тъй като не е необходимо формоване: просто използвайте гъвкавата дръжка, за да поставите антифона в позиция за постигане на отлична защита. Тъй като не е нужно да докосвате накрайника по време на поставянето, този вид антифони са едни от най-хигиеничните.

Предварително оформени вътрешни антифони
Вътрешните антифони са изработени от гъвкави материали, които са предварително оформени за плътно прилягане в ушния канал. Обикновено се предлагат с връзка, за да се предотврати загубата им. Вътрешните антифони за многократна употреба са комфортни, хигиенични и икономични. За тези патентовани, предварително оформени вътрешни антифони не е необходимо оразмеряване. Предлагат се в разнообразни стилове и нива на защита.

Вътрешни антифони с гъвкава връзка
Антифоните с гъвкава връзка са лесни за употреба, надеждни и изключително удобни. Поставят се и се изваждат бързо като могат да се оставят зад врата, когато не се използват. Това ги прави идеални за работа, изискваща временни прекъсвания. Повечето модели се предлагат с резервни накрайници, което ги прави по-рентабилни.

3m_peltor_optime_i

Външни антифони Peltor™ Optime™ I
Външните антифони Peltor™ Optime™ I предлагат защита и комфорт при носене. Нископрофилният дизайн, в съчетание с вътрешното пространство в чашките, помагат за подобряване на съвместимостта с други видове ЛПС и повишават комфорта при носене. Peltor™ Optime™ I е идеален избор за продължителна употреба при работа, която изисква чести временни прекъсвания. Широките, удобни уплътнителни пръстени са изпълнени с комбинация от течност и пеноматериал, която осигурява оптимална степен на уплътняване и натиск. Антифоните са подходящи за използване в разнообразни работни среди с умерени нива на шум като лека промишленост, автомобилна индустрия, металообработване, както и при дейности на открито за отдих или хоби, като косене на трева и дървообработване.

3m_peltor_optime_ii

Външни антифони Peltor™ Optime™ II
Външните антифони Peltor™ Optime™ II са разработени за шумни работни среди и ефективно намаляват дори шум с изключително ниска честота. Уплътнителните пръстени са изпълнени с уникална комбинация от течност и пеноматериал за оптимално уплътнение и натиск за по-голям комфорт, особено по време на продължителни периоди на употреба. Уплътнителните пръстени имат вентилационни канали и са покрити с меко, текстурирано, хигиенично фолио. Протекторите Optime™ II са подходящ избор за среди, характеризиращи се със значителни нива на шум или за работа с машини в строителството, летищата и селското стопанство. Продуктът се предлага в ди- електрична версия без видими метални части и в ярък Hi-Viz зелен цвят за работници, които имат нужда от защита на слуха, но и от допълнителна видимост – строителни обекти на пътя, летища или други високо-рискови работни места.

3m_peltor_optime_iii

Външни антифони Peltor™ Optime™ III
Антифоните Peltor™ Optime™ III са високоефективно предпазно средство за защита на слуха, разработено за употреба в особено шумни среди. Защитата се основава на технология с двоен корпус, намаляваща резонанса, което води до максимално намаляване на високите честоти. Акустичната връзка предоставя максималното намаляване на ниските честоти. Уплътнителните пръстени са широки и изпълнени с мек и пластичен пеноматериал за най-добро прилепяне и притискане. Peltor™ Optime™ III са създадени да предоставят ефективна защита и най-висок комфорт. Продуктът се предлага и оцветен във флуоресцентно зелено за работници, които се нуждаят от защита на слуха и допълнителна видимост – за обекти при пътно строителство, летища или други високо-рискови работни места.